ALGUNS CONSELLS PER VENDRE EL VOSTRE PIS.

ALGUNS CONSELLS PER VENDRE EL VOSTRE PIS.

Escrit el Març 2017 a la categoria General

ALGUNS CONSELLS PER VENDRE EL VOSTRE PIS.

1.- Quan tingueu una visita, mantingueu el vostre habitatge el més diàfan possible, buideu-lo de mobles, estris i articles decoratius que puguin distorsionar l'espai existent. Com menys quadres, mobles, figuretes, etc... millor! Les diferents dependències han de semblar el més gran i espaioses possible. Gairebé tots els habitatges s’ensenyen millor amb pocs o cap moble. Traieu els mobles que bloquegin o dificultin les rutes per on passarà el client. Ordeneu i aclariu al màxim l'interior dels armaris (especialment els del dormitori principal), l'interessat en comprar el vostre pis segur que voldrà mirar allà dins: estigueu preparats!

2.- Pinteu vostre el vostre pis! És una bona inversió. El vostre pis canviarà molt amb una simple capa de pintura. Si no teniu diners perquè us el pinti un professional, limiteu-vos a pintar vosaltres mateixos les zones més deteriorades. Utilitzeu colors neutres, perquè els colors foscos desactiven a majoria dels compradors. Intenteu transmetre una imatge de qualitat i neutralitat. Eviteu les estridències. Les parets de color blanc fan que les habitacions semblin més grans i lluminoses. Tapeu els forats de les parets. Invertiu una mica en decoració. Intenteu que la primera impressió sigui el més atractiva possible.

3.- Feu una petita revisió a casa vostra. Eviteu que les portes grinyolin, feu que les finestres puguin ser obertes còmodament i que tanquin hermèticament, aconseguiu que els poms de les portes i els tiradors dels armaris i mobles de cuina estiguin ben subjectes. Repareu les aixetes i cisternes que perdin aigua. Substituïu les rajoles trencades o despreses.

4.- Traieu de la vista dels elements polítics, esportius i religiosos: eviteu els crucifixos, Verges, fotos del rei, del president o anuncis polítics i pòsters del vostre equip de futbol. Casa vostra ha d'agradar a tothom, sigui de la religió o del partit polític que sigui. Elimineu tantes fotos personals com pugueu. Retireu també totes les figuretes, estatuetes, gerros, etc... així com els tapets i brodats. Els compradors no veuran més enllà de les pertinences personals i no heu de permetre que el client es distregui mirant les fotos o les figuretes.

5.- Assegureu-vos de tenir una il·luminació adequada en totes les habitacions. Comproveu que no hi hagi ni una sola bombeta fosa a tota la casa. No utilitzeu bombetes de baix consum que triguin temps a donar la seva màxima potència, pot donar la sensació que una habitació és fosca. Si no viviu al pis, assegureu-vos que tots els punts de llum tinguin un llum, no deixeu cables penjant. Invertiu en un quadre de diferencials i magnetotèrmics nou, molts compradors es fixen en això.

6.- La vostra llar ha de brillar! Netegeu casa vostra de dalt a baix abans d'ensenyar-la. Assegureu-vos que els vidres de les finestres estiguin nets per dins i per fora, especialment si el vostre pis té unes vistes atractives. Retireu tot el que hi hagi sobre del taulell de la cuina: no deixeu res, ni el pernil, ni la torradora, ni la màquina de cafè, ni el drap penjant de la barra del forn. El bany i la cuina són peces clau, manteniu-los, no només nets, lluents!!

7.- El vostre pis no ha de fer olor de res, o en tot cas, ha de fer bona olor. Assegureu-vos de no cuinar durant un parell d'hores abans de la visita i si no és possible, ventila-la bé. Un ram de flors fresques a l'entrada pot ser una bona idea. Obriu totes les persianes i cortines, deixeu entrar llum a casa vostra. No espereu a fer-ho davant d'ells.

8.- No fumeu dins de la casa durant un parell d'hores abans de la visita, i en cap cas ho feu durant la visita. L'olor del tabac per a un no fumador és una sensació desagradable que no podrà treure's del cap durant tota la visita. En canvi, encara que el client sigui fumador, no comprarà el vostre perquè faci olor de tabac.

9.- Netegeu els elements comuns. Dediqueu temps al replà de l'escala i al portal. Si cal, doneu-li una maneta de pintura (especialment al voltant de l'ascensor, on haureu d’estar aturats un parell de minuts) i poseu una planta al vostre replà.

10.- Tingueu en compte que un dormitori dóna més valor a l'habitatge que un despatx o traster. Intenteu que cada habitació tingui un llit. Intenteu distribuir l'habitació principal de tal manera que es pugui caminar al voltant del llit; feu tot el possible perquè sigui acollidor. Vestiu el llit de manera que vingui de gust estirar-s’hi. Si tenies pensat canviar les cortines i el cobrellit, ara és el moment!

11.- Els dormitoris dels nens (si, ja sé que són nens!) han d'estar en ordre. Guardeu les joguines, nines i peluixos. El comprador també voldrà entrar a l'habitació i imaginar-s’hi al seu fill. Si els vostres fills són adolescents, negocieu amb ells la retirada dels pòsters de noies, nois, equips de futbol o cotxes de la paret.

12.- Deixeu el vostre cotxe aparcat al pàrquing a escassos centímetres de la paret del fons o del límit de la plaça, això ajudarà al client a fer-se una idea de les dimensions reals de la plaça comparant el vostre cotxe amb el seu.

13.- Poseu ordre en el traster. Ja sé que el traster "és un traster" però ha d'estar suficientment ordenat com per poder entrar-hi i que el comprador es faci una idea real de les seves dimensions.

14.- La primera impressió causada a un comprador quan visita casa vostra, és decisiva. Diuen que la gent pot fer-se una "primera impressió" durant els 30 primers segons de la visita. Esmereu-vos perquè la primera impressió del vostre pis sigui òptima.

15.- L'hora escollida per realitzar la visita és extraordinàriament important. Dins de les possibilitats del client, l'agent immobiliari portarà les visites en el millor moment per ensenyar el vostre pis (menys soroll, més llum, ...). Mai ensenyeu el vostre pis de nit, excepte força major.

16.- Mai digueu “no” a una visita en dissabte o diumenge. Les circumstàncies del mercat no estan com per perdre oportunitats.

17.- Si teniu una visita, desfeu-vos dels nens. Que l'àvia els porti a berenar al parc. Per molt bons que siguin, no ens ajudaran a vendre el pis, llavors per què els voleu aquí? Eviteu ensenyar el pis amb tota la família dins (l’avi, la sogra i els nens no faciliten la feina). Massa gent dins d'un pis, incomoda els compradors (i més encara si ells també vénen amb la família al complet).

18.- Desfeu-vos també dels gossos!!! El contacte amb els animals de companyia, la seva olor, els seus pèls, ... incomoden a molts compradors.

19.- Durant una visita, parleu el just i necessari. Deixeu a l'agent immobiliari fer la seva feina. No li expliqueu la vostra vida al comprador. No parleu del preu, condicions, terminis i altres factors durant la visita a l'habitatge. En el pitjor dels casos deixeu-ho per al final i seieu al sofà o a la taula per parlar-lo.

20.- El silenci és bàsic. Apagueu la ràdio, la televisió i els aparells sorollosos. Si se sent la tele del veí a través de la paret, poseu música clàssica, baixeta, de fons.

Totes les imatges